Hva er det som gjør en film bra?

Vi elsker vel alle å slappe av med en god film? Det er veldig lite som slår det å slenge seg ned i sofaen etter en lang dag for å se på en god film, og med dagens teknologi og verktøy i form av strømmetjenester er filmene bare noen tastetrykk unna. 

En ting vi alle kjenner oss igjen i, er dilemmaet om hvilken film man skal velge. Det finnes hundrevis av filmer på Netflix, og med et så stort utvalg er det ikke alltid lett å velge, spesielt dersom man skal se filmen sammen med noen andre. Vi har alle ulike preferanser og et kompromiss hører ofte med i valget av film. 

Selv om vi alle har ulike preferanser, finnes det noen aspekter ved filmen og hvordan filmen er laget som må klaffe, for at filmen skal bli bra. Vi har tatt en titt på hva som faktisk må til for å gjøre en film bra.

Ting du burde se etter

En film er ikke laget på en dag, og tar ofte flere måneder å lage. Det krever mye hardt arbeid og ressurser. Hvordan kan en film da bli ansett som dårlig etter at så mye arbeid har blitt lagt ned? Vel, det er naturligvis subjektivt, og det er ikke alle som vil anse filmen som dårlig. Det er dog noen faktorer som må være på plass, og hvis de ikke er det vil tilhengere av filmen være et fåtall. Dette er faktorene som spiller en viktig rolle for om en film er bra: 

  • Manus
  • Kvalitet på skuespill
  • Lyd
  • Filming

Dette er bare for å nevne noen av faktorene som virkelig må være på plass for at en film skal være bra. Dersom ikke dette er på plass er det vanskelig å anse en film som bra, uansett om man allerede i utgangspunktet liker konseptet eller en eller flere av skuespillerne som er med. 

Til syvende og sist avhenger det dog av hva du selv foretrekker, og hvilke sjangre og filmer du liker best. Du kan elske en film mange hater, og omvendt, så som med mye annet, smaken er som baken. 

Med det sagt, de største filmene har alltid dette på plass, i tillegg til at de tilbyr uforutsigbarhet og spenning. Nesten litt som spilleautomatene du finner på norgekasino.com – du vet aldri om du vinner eller taper, og ethvert spinn er forskjellig!